Påskpaket 2024
Påskpaket med pizza i spannstallet vid ankomst, 3-rätters middag, vinpaket, övernattning och slottsfrukost. Pris 1 790:-/pp

När: Bokningsbart från 25/3 till 31/3  – 2024 

Boka på: 0417-197 10

 

Spannstallet & Konstutställning
Spannstallet håller öppet alla dagar med konstutställning från 25/3 till 1/4 mellan kl 11.00 – 17.00.

Lola Blomquists utställning finns i Spannstallet den 25/3 – 1/4.

Lola Blomquist bor och är verksam i Åhus samt på Österlen i Skåne.
Inspirationen till målningarna hämtas ifrån minnesbilder. Ofta från landskapet vid Hanöbukten och mot Österlen med betoning på färgerna. Uttrycket är ofta avskalat minimalistiskt.

Hon vill fånga landskapets och himlens ständiga förändring. Himlens dramatik och rörelse har mer och mer blivit central i hennes konst. Med många skikt vill hon skapa djup precis som himmeln är.

Även att skulptera är en del av konstnärskapet. Arbetar utifrån en uråldrig teknik med linolja och naturliga Pigment istället för bränning och glasyr. Vilket ger mindre belastning på miljön men resulterar i lika hållbara skulpturer. Processen är lång och varje skulptur kräver olika behandling.

Organiska former är det som känns naturligt och vid denna konstrunda visas äpplen i olika form och färg.

Lola har en permanent utställning i Spannstallet vid Kronovall slott på Österlen under sommaren. Det är fjärde året som hennes målningar visas under konstrundan.

Ocean Hillfon och Gary Fabbri påskutställning i Spannstallet

”Even the sun can’t save me”

En fotoutställning med poesi. Av Theatre Voyage, vilken består av Ocean Hillfon och Gary Fabbri. De jobbar med performance, musik, foto och film. Ofta gränsöverskridande. Ocean är performance-konstnär, fotograf och space-holder i intuitiv dans och ljudmeditation. Gary är konstnär, författare och storyteller. De fann varandra direkt i deras första samarbete och har i snabb takt fortsatt att utforska olika tvärkonstnärliga möten.

I det här projektet skildrar de en döende man. En man som vet att han inte har så långt kvar att leva.

Poesi: Gary Fabbr
Foto: Ocean Hillfon

Stina Åkerström ställer ut sin konst i Spannstallet på Kronovalls vinslott

Sångerskan och låtskrivaren CajsaStina Åkerström har under hela sitt liv haft konsten som intresse och kärlek. Under pandemin började hon måla på allvar och debuterade 2021 som konstnär. Nu ställer hon ut sin konst under två dagar, 30-31/3, på Spannstallet vid Kronovalls vinslott under Konstrundan.

– Det är en stor ynnest för mig att få ställa ut på Spannstallet. Jag ser fram emot att komma dit och få visa min konst för besökarna på Österlen. Alla är varmt välkomna, säger CajsaStina Åkerström.

CajsaStina är självlärd, målar i oljepastell och använder sina fingrar som “penslar”. Hon beskriver sitt måleri som figurativt, organiskt och intuitivt. För henne är ljusets spel i motivet viktigt.

-Jag arbetar med oljepastellkritor och färgpennor på papper. Blandar till egna nyanser med palettkniv och använder sen palettkniven, fingrarna, naglarna och pennor som ”penslar” när jag målar. Jag lägger också mycket tid och fokus på att hitta motiv där ljus, perspektiv och färger samverkar på ett för mig optimalt vis. Motiven hittar jag i omgivningarna när jag promenerar och fotograferar. Sedan målar jag på fri hand efter fotografiet, säger CajsaStina.

CajsaStina menar att intuitionen är en viktig del i hennes skapande. – Det är absolut besläktat med musikskapandet. Jag lyssnar också väldigt mycket på musik när jag målar. I lurarna har jag ofta gamla hjältar som Nick Cave & The Bad Seeds, Bob Dylan och Joni Mitchell. Intresset och fallenheten för måleriet kommer från mammas sida, säger CajsaStina.

Det forna stallet erbjuder en rustik miljö där du väljer att sitta inomhus eller utanför stallets södersida, med slottet i blickfånget. I stallet serverar vi våra välkända pizzor från den vedeldade stenugnen.


Vi har en stor servering på ovanvåningen i Spannstallet samt är vår uteservering öppen när vädret tillåter.

Pizza Margherita, 165:-
Pizza Kronovall, 175:-
Pizza Zucchini, 195:-
Pizza Löjrom, 295:-
Finns glutenfria pizzabottnar samt vegetariska alternativ.

OBS! Vi tar inga bordsbokningar utan endast drop-in.

VARMT VÄLKOMNA